DOBRODOŠLI NA BH TEHCLAB PLATFORMU

Podržavamo razvoj startupa iz različitih grana industrije koje na bazi novih tehnologija i ICT ideja nude inovativna rješenja.

PROGRAMI KOJI SU OTVORENI TOKOM CIJELE GODINE

Svjesni smo da je za uspjeh novih ideja, proizvoda i rješenja na tržištu potrebna podrška. Upravo zato otvorili smo različite programe kroz koje pružamo priliku za brzi razvoj najboljih. Naš cilj je podržati vaš put od inovativne ideje do globalnog tržišta.

OD IDEJE DO IZDRADE MOP-A / PROOF CONCEPT

Ovaj program je upravo za vas ako ste pojedinac, imate svoj tim ili već osnovan startup sa poslovnom idejom ali vam nedostaju finansijska sredstva za realizaciju razvoja MOP-a (Minimalno Održiv Proizvod) i testiranja ideje na tržištu. Prihvatljiva ideja je ona koja ima: Razvojni tim sa dokazanim sposobnostima i kompetencijama za razvoj ideje; Propoziciju vrijednosti (ispitanu poslovnu ideju kod minimalne grupe ciljne skupine korisnika budućeg proizvoda); Proizvod sa opisanim karakteristikama i funkcionalnostima (MOP, osnovni proizvod, prošireni proizvod); Prijedlog strategije tržišnog nastupa (Go To Market strategija); Prijedlog strategije tržišne diferencijacije u odnosu na konkurenciju; Prijedlog poslovnog modela – „Kako planirate zarađivati?” Model finansiranja razvoja MOP-a (opcije za obezbjeđenje sredstva za razvoj MOP-a).

Vidi više

SCALE UP / STARTUPI SA PRVIM PRIHODIMA

Ovaj program namijenjen je vlasnicima startupa u cilju obezbjeđenja sredstava za brži rast i razvoj. U ovu kategoriju spadaju starupi koji imaju: Implementiran inovativni proizvod / rješenje na tržištu Posvećen i kompetentan razvojni tim; Prve kupce / korisnike proizvoda / usluge Prihod od svojih inovativnih proizvoda / usluga Ostvarljivu strategiju tržišnog razvoja; Jasan plan za scale up fazu investiranja; Potpunu kontrolu nad intelektualnim vlasništvom, kodom, logotipom i relevantnim domenama.

Vidi više

ZAJEDNIČKO ULAGANJE SA KOMPANIJAMA

Ovaj program namijenjen je kompanijama koje nisu startupi (posluju na tržištu duže od 5 godina), ali imaju inovativnu poslovnu inicijativu / pokrenut startup i spremne su na zajedničko ulaganje u dalji razvoj sa BH Telecomom. Elementi pregovora o zajedničkom ulaganju ili kupovini udjela u već osnovanom startupu ovise o specifičnostima biznisa i due diligence analize, i stvar su pregovora. BH Telecom će posebno analizirati kredibilitet partnerske kompanije prije ulaska u zajedničko ulaganje.

Vidi više

APLICIRAJTE U TRI KORAKA!

Bez obzira na koji Javni poziv aplicirate - kontinuirani ili onaj koji je vremenski ograničen, način podnošenja prijave je jedinstven i u svega tri koraka.

1. 2. 3.
Snimite video pitch svoje ideje / proizvoda / rkešenja - template sa obaveznim elementima prezentacije preuzmi ovdje. Postavite snimljeni materijal na Microsoft OneDrive, Google Drive, DropBox ili weTransfer. Ispunite jednostavnu online aplikacionu formu i u njoj dostavite link za pristup vidoe materijalu.

Ukoliko ste dobro upoznali svoje tržište, ispitali ciljne kupce / korisnike, istražili konkurenciju, lako čete odgovoriti na ovaj izazov.

U svakom slučaju, ovo shvatite kao provjeru ukoliko ste spremni za dalje faze svog razvoja!

  Formular za aplikaciju!

  Za koji program se prijavljujete

  FAZA RAZVOJA PROIZVODA/RJEŠENJA

  Odaberite sve konstatacije koje se odnose na vaš proizvod/rješenje

  Naziv firme pod kojom je
  pravno lice registrovano

  Kontakt informacije

  Na koji način ste saznali za javni poziv platforme

  Dodajte prilog

  Lični podaci aplikanta se obrađuju na način kako je opisano u Javnom pozivu BH Techlab platforme.

  Zašto BH TechLab?

  Zato što imamo otvoren Javni poziv za prijavu ICT rješenja i novih poduzetničkih projekata, zato što pod našim krovom vaše ideje najbrže rastu i zato što ulažemo 15.000.000,00 KM

  Programi za podršku startupima u svim fazama razvoja

  Pouzdan i kredibilan investitor

  Korištenje platformi i resursa BH Telecoma za testiranje proizvoda startupa

  Pristup svim članovima ekosistemima za digitalnu transformaciju društva

  Osigurana investicijska sredstva

  Video poruke

  Potrebno Vam je više informacija, pogledajte našu sekciju multimedije

  Dobrodošle su
  ideje bazirane na

  Kibernetička sigurnost

  Internet of Things

  ICT inovativna rješenja

  Umjetna inteligencija

  Augmented / virtual reality / gaming