Prvi #ITReboot pod pokroviteljstvom BH Telecoma

Najznačajnije kompanije i vrhunski predavači iz IT sektora

Općina Travnik u saradnji sa BeeZone, biznis inkubatorom Centra za edukaciju mladih (CEM), a pod generalni pokroviteljstvom BH Telecoma organizira prvi ITReboot sajam, koji će se održati u Travniku od 22. do 24. oktobra.

Generalno sponzorstvo sajma ITReboot nastavak je opredjeljenja BH Telecoma da bude konstantna podrška ICT startup idejama.

„ Zadovoljstvo nam je podržati ovaj tip sajma i susreta, posebno zbog činjenice da smo u proteklom periodu pokrenuli BH TechlLab platformu za podršku digitalnim idejama i projektima. S tim u vezi u naredne tri godine investirat ćemo 15.000.000,00 KM u najuspješnije ICT inovativne projekte. Putem BH TechLab platforme svi, pojedinci i registrovani startupi, mogu prijaviti svoje ideje, projekte ili rješenja na otvoreni Javni poziv.“ izjavio je Muamer Hadžović, izvršni direktor Izvršne direkcije za razvoj poslovanja.

ITReboot je podijeljen u nekoliko dijelova: sajamski (EXPO), konferencijski, reboot – challenge, startup  generator, networking i edukacijski dio.

-Kada je u pitanju sajamski dio sa ponosom mogu najaviti da su neke kompanije, koje su među najvećim, ne samo u BiH, nego u svijetu, potvrdile svoj dolazaka na sajam  ITReboot. U konferencijskom dijelu imat ćemo eminentne predavače iz akademske zajednice, ali i ljude koje su u IT industriji krenuli od nule, a sada imaju kompanije sa nekoliko stotina zaposlenih. – istaknuo je Faris Hafizadić, iz Organizacionog odbora sajma ITReboot.

Na BH Telecom Stage-u, za učesnike konferencijskog dijela bit će upriličene različite prezentacije i predavanja, a na jednom od njih predač je Haris Lučkin, direktor Direkcije za razvoj BH Telecoma koji će govoriti o razvojnim programima BH TechLaba.

Sajam će se održati na pet lokacija, a centralni dio sajma ITReboot održat će se u Centru za kulturu. Pored toga, programi će se održavati na tri Univerziteta,Univerzitetu u Travniku, Internacionalnom univerzitetu Travnik I Sveučilištu “Vitez”,  te u Središtu za cjeloživotno učenje (SCU).