Promocija BH TechLab platforme za studente na Ekonomskom fakultetu

Na Svjetski dan telekomunikacija, 17. maj, na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu je danas održana mini radionica na kojoj je prezentirana BH TechLab platforma BH Telecoma. Sa prednostima i mogućnostima koje ona nudi, sve prisutne je upoznao Haris Lučkin, direktor Direkcije za razvoj i brend ambasador BH TechLab-a i Jasmin Planić, član BH Tech Lab tima.

Radionica je imala za cilj upoznati studente sa najpopularnijom platformom u BiH za podršku razvoju ICT startup ideja koje u svom srcu imaju inovativna digitalna poslovna rješenja.

BH Telecom kao i sve savremene kompanije prolazi kroz digitalnu transformaciju koja ima za cilj unaprijediti korisničko iskustvo, kreirati nove poslovne modele za prodaju, podršku, pružanje i naplatu digitalnih servisa i rješenja nove generacije te obezbjediti operativnu izvrsnost i efikasnost.

S tim u vezi, pored BH Tech Lab platforme, studenti su upoznati i sa drugim platformskim rješenjima i uslugama:

  • Fintech – OPA;
  • BH ContentLab – Platformom za produkciju audio-vizuelnih sadržaja,
  • Razvoj projektnih IKT rješenja – B2B i B2G – BHT kao sistem integrator;
  • SmartLab –  pametnim IoT rješenjima: smart parking, smart metering, lightening i waste – komercijalno (senzori i aplikacije), pametna klupa.

Na radionici je detaljno prezentiran i Javni poziv za prijavu poslovnih inicijativa i projekata sa metodologijom ocjenjivanja prijava – svi zainteresovani su dobili poziv da se prijave na Javni poziv ukoliko žele svoju ideju plasirati uz sinergijski rad sa timom BH Tech Laba te omogućiti sebi prostor za rad, razvoj i rast svojeg biznisa.