Prijavite se na prvi Kobot trening u BiH!

Organizacija za istraživanje i tehnologiju FabLab Sarajevo, članica mreže partnera platforme BH TechLab, u saradnji sa Tehnološkim univerzitetom u Beču (TU Wien) i uz podršku EIT Manufacturing-a, organizuje prvi Kobot trening u BiH koji će se održati od 22.09.2022. do 08.10.2022. godine.  

Kobot (skr. od kolaborativni robot) predstavlja najnoviju tehnologiju u robotici i značajno je promijenio svijet automatizacije omogućivši rad robota u fizičkoj interakciji sa ljudima u zajedničkom radnom prostoru, te je stoga cilj treninga pružanje podrške modernizaciji proizvodne industrije, unaprijeđenje standarda poslovanja i povećanje konkurentnosti bh. proizvođača.

FabLab će zajedno sa stručnjacima iz TU Wien uz podršku EIT Manufacturing-a učesnicima treninga predstaviti najnoviju generaciju kobota i ponuditi najsavremeniju proizvodnu edukaciju i obuku za stručnjake, studente, tražitelje posla i profesionalce, akademsku zajednicu, mala i srednja preduzeća i korporacije. Kobot trening sastoji se od online webinara, online treninga i praktičnog treninga sa kobotom.

FabLab Sarajevo partner je BH TechLab platforme čiji je jedan od ciljeva prepoznavanje inovacija i primjena pametnih tehnologija u određenim nišama. BH TechLab u saradnji sa organizacijama koje čine napore u digitalizaciji proizvodnje industrije u BiH pruža podršku za ubrzanje digitalne transformacije koja će lokalnoj proizvodnoj industriji omogućiti pristup najnovijoj tehnologiji.

Prijava i detaljne informacije o kobot treningu dostupni su putem linka https://tinyurl.com/2p9hna38.