POZIVNICA na prezentaciju Javnog poziva za podršku razvoju inovacija i poduzetništva u BiH

Poštovani/a,

BH Telecom, sa partnerima Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta i Privrednom/Gospodarskom komorom FBIH, Vas poziva na prezentaciju Javnog poziva podrške razvoju inovacija i poduzetništva u BiH putem BH TechLab platforme BH Telecoma.

Prezentacija će se održati u srijedu, 16.11.2022. godine s početkom u 12:00 sati, u zgradi Vlade Federacije BiH u Sarajevu (zgrada Energoinvesta), na adresi Hamdije Čemerlića 2 , Sarajevo.

Na prezentaciji će biti predstavljen Javni poziv i BH TechLab platforma, najpopularnija platforma u Bosni i Hercegovini za podršku ICT startup ideja. Kroz razgovor sa učesnicima, u interaktivnoj diskusiji, približit ćemo vam sve što do sada niste znali o start up sceni u BiH, te kako doći do sredstava za investiranje koje je BH Telecom osigurao kroz BH TechLab platformu.

Predstaviti će se dobitnici nagrade BH TechLab-a za najuspješniji start up, kompanije Devoted d.o.o. i Viona –smart city spot.

Javni poziv je otvoren do 31.12.2022. godine.

BH TechLab nudi brzo investiranje sa ukupnim fondom od 2.000.000 KM koji će se raspoređivati u skladu sa dinamikom prijava koje budu imale pozitivnu ocjenu.

Startup treba biti mlađi od 3 godine i registrovan kao privredno društvo na teritoriji BiH.

Zbog ograničenog broja mjesta potrebno je da prisustvo prijavite najkasnije do 14.11.2022. godine do 12h putem linka.

Dobrodošli!

Agenda

11:30 – 12:00 Registracija i kafa dobrodošlice.
12:00 – 12:10 Uvodna obraćanja.
12:10 – 12:30 PREZENTACIJA Javnog poziva podrške razvoju inovacija i poduzetništva u BiH – BH TechLab platforma BH Telecoma, mr. Haris Lučkin, direktor Direkcije za razvoj poslovanja i brand ambasador BH TechLab-a.
12:30 – 13:00 Primjeri uspješnog start up-a iz prakse:

– Devoted d.o.o. – Kemal Lutvica,

– Pametna klupa “Viona – smart city spot”- Amela Iskrić Hadžić.

13:00 – 14:00 Interaktivna diskusija, pitanja i odgovori.