Održana četvrta godišnja konferencija za nastavnike i profesore u srednjem obrazovanju

Nakon dvogodišnje pauze, Univerzitet Sarajevo School of School of Science and Technology SSST saradnji sa Gimnazijom SSST organizirala je četvrtu po redu – Godišnju konferenciju za nastavnike i profesore u srednjem obrazovanju (eng. Annual Conference for Teachers in Secondary Education – ACTS.

Posvećeni unapređenju obrazovnih sistema, okupili su se nastavnici administratori i profesionalci koji su govorili o ključnim aspektima i mogućnostima novih generacijama da napreduju ka svom obrazovnom putu.

ACTS igra ključnu ulogu u pristupu i promociji najboljih praksi i alata u nacionalnom i međunarodnom obrazovanju, zajedno sa diskusijom o mogućim izazovima sa kojima se nastavnici suočavaju.

Na ovogodišnjem panelu govorilo je mnogo uzbudljivih govornika, među kojima su poznati Senad Hadžifejzović, ministarka odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo gđa Naida Hota Muminović, Symphony i mnogi drugi.

Sudionici panela su imali priliku upoznati se s BH Tech Lab platformom kroz prezentaciju Harisa Lučkina, direktora Direkcije za razvoj BH Telecoma i brand ambasador BH TechLab-a.

„Ova konferencija je još jedan važan skup na kojem se dodatno promovira i jača spoznaja o važnosti kulture inovacija u društvu i općenito poduzetničkog načina razmišljanja, posebno među mladim ljudima. Kroz formalno obrazovanje moramo prepoznavati i usmjeravati lidere, istaknuti poduzetnike kao uzore, a neuspjeh kao dio procesa učenja. Inovacije su u direktnoj korelaciji sa funkcijom ekonomskog rasta i samim tim BDP-om jedne zemlje. BH Telecomova platforma za podršku ubrzanom razvoju inovativnih poslovnih ideja i projekata, BH Tech Lab, je upravo mjesto na kojem svi zainteresovani mogu dobiti podršku za rast i razvoj njihovih inicijativa. Naša želja je da podstaknemo razvoj inovativnih održivih biznisa te tako utičemo na veći stepen poduzetništva u našoj zemlji“ naglasio je Lučkin.

BH Telecom je ponosni sponzor ovogodišnje panel diskusije.