Održan online Dan otvorenih vrata – BH TechLab

BH Telecom je 30. septembra organizirao online Dan otvorenih vrata, putem MS Teams aplikacije, za sve koji namjeravaju svoju biznis ideju prijaviti na BH TechLab platformu BH Telecoma.

Podjećamo da naša kompanija u najuspješnije ICT projekte u naredne tri godine planira investirati 15 miliona KM!

Na samom početku Dana otvorenih vrata direktor Direkcije za razvoj poslovanja Haris Lučkin poželio je dobrodošlicu prijavljenim inovatorima i održao predavanje na temu “Strateška uloga, ciljevi i aktivnosti BH TechLab platforme”.

Također, članovi BH TechLab tima su prezentovali “Smrtonosne greške startupa i lean startup metodologija” i “Digitalni pravci BH Telecoma: tranzicija iz CSP u DSP i stvaranje preduslova za ubrzani razvoj digitalnih servisa”.

Nakon kraće pauze, izvršen je detaljan prolazak kroz aplikacionu formu, te je stručni tim BH TechLab platforme odgovarao na pitanja učesnika.

Prijava aplikacija

BH Telecom je prethodno objavio i Javni poziv stalnog karaktera, bez roka trajanja, za prijavu aplikacija na BH TechLab, odnosno za startupe za inovativne tehnologije. Poziv je prvenstveno kreiran da bude veliki poticaj svim mladim ljudima koji imaju specifična znanja i ekspertize u korištenju naprednih tehnologija, kako bi se kreiralo novo i bolje digitalno društvo. Stoga BH Telecom i ovom prilikom poziva sve zainteresirane, prvenstveno mlade i inovativne ljude s vrijednim idejama da se prijave na ovaj Poziv BH Telecoma, dostupan na web stranici www.bhtechlab.ba.

Javni poziv nije vremenski ograničen, što znači da svi novi potencijalni poduzetnici svoje prijave mogu slati kontinuirano. Najbolja idejna rješenja dobit će mogućnost za finansiranje razvoja do minimalno održivog proizvoda (MOP) na tržištu, uz pomoć razvojnih timova iz BH Telecoma. Svim aplikantima poručujemo: „Ne tražimo pobjednike. Tražimo dobra biznis rješenja.“.

Moja priča. BH Telecom