Na radionici u Goraždu predstavljen Javni poziv BH TechLab platforme

U prostorijama Biznis centra u Goraždu, u februaru je održana radionica na kojoj je prezentiran Javni poziv BH TechLab platforme za podršku razvoju inovacija i poduzetništva u BiH. Ova radionica organizovana je u saradnji BH Telecoma sa partnerima: Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta i Privrednom komorom FBiH. Na skupu su ispred BH Telecoma prisustvovali direktor za razvoj poslovanja Haris Lučkin i član razvojnog tima BH TechLab platforme Duljko Hasić, te predstavnici Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Direktor Lučkin je kroz prezentaciju predstavio ključne prednosti i programe koje BH TechLab platforma nudi, a koji podržavaju inovativne poslovne ICT ideje i inicijative u svim fazama razvoja. Predstavljen je i BH SmartLab poligon sa skupom IoT rješenja i usluga koje BH Telecom trenutno nudi u svom portfoliju svim zainteresovanim skupinama: privrednim subjektima i lokalnoj zajednici.

Naglašen je cilj BH Telecoma, kao tehnološkog lidera, da kroz izgradnju BH TechLab i BH SmartLab platformi kreira ambijent za sve mlade kreativne osobe i poduzetnike, takav da u BH Telecomu prepoznaju stabilnog i sigurnog partnera koji će im pružiti punu podršku u razvoju njihovih poslovnih inicijativa i ideja u održive biznise, ali i pomoći da njihovi trenutni biznisi postanu još uspješniji i inovativniji.

Ovo je bila izuzetno dobra prilika za predstavljanje digitalnih platformskih rješenja BH Telecoma privrednicima i startupima iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, koja mogu značajnije unaprijediti poslovanje uz smanjenje troškova, te pružiti ambijent za ubrzani razvoj njihovih biznisa.