BHTechLab na sajmu u Mostaru

  1. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru okupio je oko 800 izlagača iz zemlja regije i svijeta, a tokom pet dana trajanja očekuje se i više od 60.000 posjetitelja.

Na sajmu je prezentirana BHTech Lab platforma kao najveća tehnološka platforma start up akceleratora u BiH,  kako bi se dodatno motivisali kreativni mladi ljudi koji su spremni da uz primjenu naprednih tehnologija apliciraju prema BH Telecomu i budu finansirani od strane kompanije.

Na štandu BH Telecoma BH TechLab platformu posjetiocima sajma u Mostaru je predstavio  Haris Lučkin direktor Direkcije za razvoj BH Telecoma i brand ambasador BH TechLab-a.

Prezentacijom su istaknute značajne stavke o važnosti inovativne ideje i stvaranja puta uspješnog poduzetnika, te kako plasirati ideju i prijaviti se na BHTech Lab platformu.

Kome kako i kad se javiti kad imate dobru poslovnu ideju? Kako plasirati ideju i prijaviti se na javni poziv?

„Mi u BH Telecomu smo maksimalno posvećeni s jasnim ciljem da napravimo međusobnu koordinaciju i vama stvorimo jasnu sliku kome, kako i kad se javljate za predaju ideja. Mi želimo uspješne poduzetnike istaknuti kao uzore i pomoći im da plasiraju ideju. Devet od deset start up-a ne uspije tokom prve tri godine jer nema razrađene elemente. Najvažnije je da ne teba klonuti duhom, ne odustajati,  već to vidjeti kao normalan put učenja. Cilj BH Telecoma je da mlade ljude zadrži u BiH. Znam da je to danas teško ali je važno investirati znanje u budućnost bh. društva, jer za vas ima mjesta ovdje. BH Telecom sa partnerima stvara pogodno tlo da razvijamo ideje zajednički u BiH, i to je ono što želimo ponuditi svim kreatorima inovacija, i time sačuvati projekte u zemlji“- istakao je Lučkin.