BH TechLab podržan i od strane Vlade Švicarske

Danas je upriličeno potpisivanje Memoranduma o saradnji između BH TechLab platforme BH Telecoma i Swiss Entrepreneurship Programa (Swiss EP) koji implementira Swisscontact u konzorciju sa J.E. Austin Associates.

Nakon potpisivanja Memoranduma održan je sastanak predstavnika dvije organizacije na kojem se govorilo o mogućnostima saradnje na unapređenju poduzetništva i startup scene u Bosni i Hercegovini.

Predstavnik Swiss EP, g. Jakob Modéer govorio je o izazovima sa kojima se susreću zemlje zapadnog Balkana po pitanju razvoja start up programa i njihovog finansiranja, ali i šansama koje evidentno postoje, te je izrazio svoje zadovoljstvo inicijativom BH Telecoma da bude značajan akter u kreiranju i razvoju eko sistema startup-a u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici BH TechLab platforme predstavili su svoje dosadašnje aktivnosti i izrazili nadu da će u saradnji sa Swiss EP i njihovim ekspertima ojačati svoje djelovanje, te brže i kvalitetnije realizirati postavljene ciljeve. BH TechLab, iako relativno mlada platforma, već je uspjela da se nametne kao snažna podrška za mlade poduzetnike koji namjeravaju plasirati svoje ideje, proizvode i usluge na svjetsko i bh. tržište, te time podržati razvoj našeg društva.

Memorandum o saradnji potpisan je na obostrano zadovoljstvo, u nadi da će svakako pomoći svim talentiranim ljudima koji imaju dobru ideju i želju da postanu poduzetnici, a u cilju efektnog uticaja na privredu društva u kojem živimo.