BH TechLab platforma prezentirana studentima na Mašinskom fakultetu

Na Mašinskom fakultetu u Sarajevu u aprilu je održana mini radionica na kojoj je prezentirana BH Tech Lab platforma. Ispred BH Tech Lab tima su bili prisutni Haris Lučkin i Selma Prolić, ispred FabLab partnera BH Tech Lab platforme bio je prisutan direktor Edin Škaljić.

BH Tech Lab je je za studente i profesore ovog fakulteta pripremio prezentaciju o platformi i upoznao prisutne sa strateškom ulogom, ciljevima i aktivnostima BHTech Lab-a.

BH Telecom kao i sve savremene kompanije prolazi kroz digitalnu transformaciju koja ima za cilj ostvariti nove poslovne modele za prodaju, podršku, pružanje i naplatu digitalnih servisa i rješenja nove generacije.

S tim u vezi, pored BH Tech Lab platforme, prisutni su upoznati i sa uslugama Fintech – OPA; BH ContentLab – Platformom za produkciju audio-vizuelnih sadržaja, razvojem projektnih IKT rješenja – B2B i B2G – BHT kao sistem integrator; SmartLab –  pametnim IoT rješenjima: smart parking, smart metering, lightening i waste – komercijalno (senzori i aplikacije), pametna klupa.

Govoreći o BH Tech Lab platformi, istaknuto je da ona predstavlja mjesto na kojem svi zainteresovani koji se bave razvojem inovativnih digitalnih ICT poslovnih inicijativa i rješenja mogu dobiti podršku za rast i razvoj.

Studentima je prezentiran Javni poziv za prijavu start up programa te načinom na koji mogu uzeti učešće.

Kao poseban poticaj za mlade inovatore ističe se da Javni poziv BH TechLaba nije kompetitivnog karaktera; da svaka ideja koja ima visoke ocjene dobija priliku da bude financirana za izradu minimalno održivog proizvoda (MOP-a).

Nakon testiranja MOP-a i izrade detaljnog biznis plana, moguće je i finansiranje startupa u svim daljim razvojnim fazama.

Također, FabLab je ukratko predstavio svoje programe i aktivnosti koje provodi u svom radu a koje mogu biti od koristi zainteresovanim aplikantima.

Svi zainteresovani su dobili poziv da se prijave na start it up ukoliko žele svoju ideju plasirati uz singerijski rad sa timom BH Tech Laba te omogućiti sebi prostor za rad, razvoj i rast svojeg biznisa.