Na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu  27. maja 2022. godine održana je mini radionica na kojoj je studentima i profesorima ove naučne ustanove predstavljena strateška uloga i aktivnosti BH Tech Lab platforme BH Telecoma.

Direktor Direkcije za razvoj i brend ambasador BH TechLaba Haris Lučkin ovom prilikom se posebno osvrnuo na promociju Smart pametnog poligona BH Telecoma, u sklopu koje je predstavio prvi smart poligon BH Telecoma i smart rješenja koja su dostupna u BH Telecomu.

BH Telecom, poput svih savremenih kompanija, prolazi kroz digitalnu transformaciju koja ima za cilj ostvariti nove poslovne modele za prodaju, podršku, pružanje i naplatu digitalnih servisa i rješenja nove generacije.

Govoreći o BH Tech Lab platformi, istaknuto je da ona predstavlja mjesto na kojem svi zainteresovani koji se bave razvojem inovativnih digitalnih ICT poslovnih inicijativa i rješenja mogu dobiti podršku za rast i razvoj.

Svi prisutni na radionici upoznati su i sa uslugama Fintech – OPA; BH ContentLab – Platformom za produkciju audio-vizuelnih sadržaja, razvojem projektnih IKT rješenja – B2B i B2G – BHT kao sistem integrator; SmartLab –  pametnim IoT rješenjima: smart parking, smart metering, lightening i waste – komercijalno (senzori i aplikacije), pametna klupa.

Nakon glavne prezentacije, uslijedila je diskusija sa studenima koji su iznosili svoje ideje.

Podsjećamo da je Javni poziv BH Telecoma za prijavu start up programa otvoren za sve zainteresirane inovatore.