BH TechLab na TEDx Sarajevo Panelu: Emerging Media Technologies

Jučer smo imali priliku da prisustvujemo sjajnom Panelu o organizaciji TEDx zajednice u Sarajevu. Ova inspirativna diskusija bila je prava poslastica za sve sve prisutne, jer smo imali priliku da dublje razumijemo kako umjetna inteligencija mijenja način na koji se vijesti stvaraju i konzumiraju.

U fokusu razgovora bili su izazovi koje donosi eksplozija lažnih vijesti, koje su postale sveprisutne zbog upotrebe i konzumacije novih tehnologija. Raspravljalo se o načinima kako se zaštititi od ove pojave i kako razviti alate i strategije koji će ojačati integritet informacija koje konzumiramo svakodnevno.

Bitno je naglasiti da će promjene koje se trenutno dešavaju u medijskoj industriji oblikovati naše društvo i način na koji komuniciramo, a imat će utjecaj i  na radna mjesta u industriji. Stoga je jako važno da se adekvatno pripremimo za izazove i prilike koje donosi ova transformacija.

Hvala TEDx zajednici na prilici da budemo prisutni na ovom inspirativnom Panelu.

BH TechLab ostaje posvećen istraživanju prilika za investiranje u inovacije, i sa nestrpljenjem očekujemo projekte i medijske industrije!