BH TechLab je BUSINESS MOVE OF THE YEAR!

Startup platforma BH TechLab je od strane stručnog žirija 12. Sarajevo Business Foruma 2023. foruma izabrana kao Business Move of the Year.

Sarajevo Business Bridge Awards su tradicionalne poslovne nagrade koje se godišnje dodjeljuju u sklopu Foruma, najznačanijeg društveno odgovornog projekta BBI banke i vodeće investicijsko-poslovne konferencije na Zapadnom Balkanu i Jugoistočnoj Europi.

S ciljem poboljšanja regionalnog poslovnog okruženja i podrške novim idejama, uspješnim kompanijama i pojedincima, i ove godine je upriličena dodjela priznanja onima koji su pokazali izuzetna postignuća u svakodnevnom poslovanju.

U ime BH Telecoma ovo vrijedno priznanje je preuzeo Haris Lučkin, direktor Direkcije za razvoj poslovanja BH Telecoma i član multidisciplinarnog tima BH TechLab platforme.

„Nagrada je produkt angažman uposlenika BH Telecoma, sa posebnim fokusom na uposlenike ID RP-a. Stoga, moje čestitke idu svima koji su se prethodno trudili i dali doprinos da naša Platforma bude predstavljena široj javnosti na pravi način, kazao je Lučkin.

BH TechLab je investiciona startup platforma BH Telecoma pokrenuta s ciljem jačanja inovativnosti ICT sektora u Bosni i Hercegovini. Sa alociranih 15 miliona KM za investiranje u inovativne tehnološke biznise u naredne tri godine, BH Telecom je najveći domaći korporativni investitor u startupe.

Pojava Platforme pokrenula je i niz drugih pozitivnih trendova u startup ekosistemu Bosne i Hercegovine i potakla inovativnost i udruživanje sa ekspertima iz različitih oblasti,  kako bi se u različitim poljima interesovanja krajnjih kupaca i biznisa ponudili novi digitalni proizvodi i usluge koji efikasnije rješavaju njihove zahtjeve i probleme.

U okviru trenutnog selekcijskog ciklusa, na Platformu se prijavilo više od 40 startupa, od čega je jedna četvrtina ušla u završnu fazu validacije ideje sa stvarnim kupcima. Onima koji uspješno prođu i ovu fazu BH Telecom će ponuditi uslove za pregovore o strateškoj saradnji, odnosno o investiranju.

Moja priča. BH Telecom