Multimedija

Prijavi se na Javni poziv!

BH Telecom planira da u naredne tri godine investira 15.000.000,00 KM u najuspješnije ICT inovativne projekte. Putem BH TechLab platforme svi, pojedinci i registrovani startupi, mogu prijaviti svoje ideje, projekte ili rješenja na otvoreni  Javni poziv – BH TechLab.

Prijavi svoju ideju na: https://bit.ly/bhtechlab_poziv

Sarajevo Unlimited 2021

Pod pokroviteljstvom BH Telecoma, zvanično je počeo 6. Forum inovacija, poduzetništva i tehnologija “Sarajevo Unlimited” sa temom “Unlimited Inovacije – Koliko smo spremni?”. Ovaj jedinstveni događaj ima za cilj izgradnju platforme koja će prikazati i veličati inovativne priče, pojedince i ljude željne stvaranja, ali i povezati ih s investitorima, tržištem i/ili relevantnim institucijama. U konačnici susreti i povezivanje na ovom događaju rezultiraju novim radnim mjestima, kroz ideje i inovacije čime se ulaže u ekonomiju i održivost poslovanja u Digitalnom svijetu. Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman, brend ambasadori Haris Lučkin i Belma Mujadinović, te članovi tima za startupe BH Telecoma predstavili su BH TechLab platformu i još jednom posjetili na Javni poziv za mlade inovatore i startup kompanije koji je objavljen na posljednjoj poslovno-tehnološkoj konferenciji, a za čiju namjenu smo obezbijedili 15 miliona KM.

Dan otvorenih vrata

BH Telecom je 30. septembra organizirao online Dan otvorenih vrata, putem MS Teams aplikacije, za sve koji namjeravaju svoju biznis ideju prijaviti na BH TechLab platformu BH Telecoma. Direktor Direkcije za razvoj poslovanja Haris Lučkin poželio je dobrodošlicu prijavljenim inovatorima i održao predavanje na temu “Strateška uloga, ciljevi i aktivnosti BH TechLab platforme”. Također, članovi BH TechLab tima su prezentovali “Smrtonosne greške startupa i lean startup metodologija” i “Digitalni pravci BH Telecoma: tranzicija iz CSP u DSP i stvaranje preduslova za ubrzani razvoj digitalnih servisa”.

Naše video poruke

Sarajevo TechLab poslovno-tehnološka konferencija održana je u Sarajevu uz prisustvo brojnih inovatora, govornika te stručnjaka iz oblasti IT businessa. Ovogodišnja konferencija šalje jasnu poruku podrške inovacijama i ubrzanom razvoju i procesu digitalizacije u BiH, a što su potvrdili eminentni sudionici i panelisti, među kojima je i Mate Rimac, poznati inovator i poduzetnik. Gdin Rimac je istakao važnost investiranja u podržavanje StartUp programa. U video poruci možete pogledati intervju sa njim.

3. Sarajevo TechLab poslovno-tehnološka konferencija

Pod sloganom “Power of Innovation”, povodom obilježavanja Dana kompanije,  u Convention Centru Hotela Hills, održan je 3. Sarajevo TechLab, poslovno-tehnološka konferencija BH Telecoma.

Treći Sarajevo Techlab predstavio je inovacije i razvojne strategije nekih od najvećih IT kompanija u BiH, čiji predstavnici su sudionici programa konferencije, kao i retrospektivu aktivnosti BH Telecoma u proteklom periodu i važnost uloge telekomunikacija u novoj digitalnoj eri i transformaciji. Ovogodišnja konferencija održana pod sloganom #powerofinnovation i šalje jasnu poruku podrške inovacijama i ubrzanom razvoju i procesu digitalizacije u BiH, a što će potvrditi eminentni sudionici i panelisti.

Završen Prvi informatički sajam #ITReboot u Travniku

U Travniku je pod generalnim pokroviteljstvom BH Telecoma organiziran i održan prvi #ITReboot sajam. Organizator ovog događaja bila je Općina Travnik u saradnji sa BeeZone, biznis inkubatorom Centra za edukaciju mladih (CEM).

Generalno sponzorstvo sajma #ITReboot nastavak je opredjeljenja BH Telecoma da bude konstantna podrška ICT startup idejama.

BH Telecom je učestvovao na ovogodišnjoj konferenciji #ITReboot koja je održana pod sloganom „budućnost.je.danas“ u Travniku. Na konferenciji su učestvovali i mnogi poduzetnici, predstavnici značajnih IT kompanija, startup zajednice, naučni radnici te pojedinci koji su napravili ključne pomake u segmentu kreiranja inovativnih digitalnih ICT rješenja i usluga.

Na BH Telecom Stage-u, za učesnike konferencijskog dijela upriličena su različita predavanja i prezentacije.

Kao predstavnik BH Telecoma, gdin Haris Lučkin, direktor Direkcije za razvoj poslovanja je održao predavanje na temu važnosti digitalne transformacije u telekomunikacijskim kompanijama ali i općenito u bosanskohercegovačkom društvu. Prisutni su upoznati sa ključnim iskoracima koje je BH Telecom uradio u smjeru transformacije kompanije iz CSP u DSP  tj. u digitalnu kompaniju, spremnu da odgovori na mnoge izazove ubrzanog razvoja svih naprednih ICT servisa i usluga, ali i kako bi saradnju sa ostalim manjim kompanijama, pojedincima, različitim udruženjima i obrazovnim ustanovama učinio što jednostavnijom, fleksibilnijom i lakšom.

Na samom početku uvodnog izlaganja direktor Lučkin je naglasio da je IT Reboot generički primjer kako lokalna zajednica može u saradnji sa biznis inkubatorom BeeZone, koji pruža podršku mladim poduzetnicima, napraviti ključne pomake u smjeru ubrzanog razvoja naprednih inovativnih servisa i usluga koji su nam svima potrebni u BiH. Gdin Lučkin je pozvao sve prisutne da se prijave na objavljeni Javni poziv BH Tech Lab platforme, kako bi u saradnji sa agilnim timom stručnjaka BH Telecoma realizovali stvaranje novih vrijednosti na tržištu.

Na konferenciji su dodjeljene i nagrade za najuspješnije projekte koji su aplicirali na IT Reboot challenge, a prvu nagradu osvojila je aplikacija Tour Travnik.

U sklopu ITReboot challengea, žiri je nagradio tri najbolje ideje koje su dobile finansijska sredstva za nastavak implementacije svojih projekata:

  1. mjesto osvojila je Esma Karahodža, Dženana Huseinspahić i Dženeta Kudumović sa aplikacijom Tour Travnik, nagrađenom sa 5.000 KM
  2. mjesto je Nedim Fakić sa aplikacijom Travel Travnik AR, nagrađenom sa 3.000 KM
  3. mjesto je Amer Kargić sa aplikacijom TravnIT, nagrađenom sa 2.000 KM.

Naša startup priča

BH TechLab je najpopularnija platforma u Bosni i Hercegovini za podršku ICT startup ideja! Imate li i vi svoju ideju? BH Telecom je odlučio u programu podrške investirati 15 miliona KM u Start Up scenu BiH. U nastavku pogledajte StartUP priče uspješnih poduzetnika i inovatora.