Podržani startupi

Naša vizija je da postanemo adresa na koju mladi, kreativni, inovativni pojedinci  i već registrovani startupi, u svakom trenutku, mogu prijaviti nove poslovne inicijative, inovacije i rješenja.

Da zajedno možemo stvoriti uspješnu budućnost svjedoče uspješne priče startupa koje smo do sada podržali:

DEVOTED d.o.o. je kompanija koja se bavi razvojem namjenskih softverskih rješenja u oblasti IT industrije i industrijske automatizacije. Razvili su vlastitu  industrijsku IoT platformu „Herald koja korisnicima omogućava integraciju sa uređajima iz njihove sredine (proizvodni pogoni, poslovni objekti i sl.) za poslovne procese nadzora i upravljanja, uvida u historijske vrijednosti parametara, izvještavanje, prijenos podataka, automatsko obavještavanje korisnika, alarm menadžment i još mnogo više.

Vista design je mladi arhitektonsko-dizajnerski studio. Podršku je dobio za vlastito dizajnirani i osmišljeni prvi bosanskohercegovački savremeni pametni urbani mobilijarViona – smart info point”,  koji na jednom mjestu pruža korisniku sve potrebne informacije o pronalasku prijevoza, smještaja, kulturnim, ugostiteljskim i komercijalnim sadržajima u blizini mjesta na kojem je postavljen.

Smart Business Solution d.o.o. je razvio web konsultacijski portal  “Doktor Kad Mi Treba” koji omogućava korisnicima dostupnost i online pristup zdravstvenim profesionalcima i njihovim uslugama, kada god im je to potrebno.

Alaja d.o.o.  je razvila digitalnu business karticu „Adamkoja koja funkcioniše na principu NFC / QR koda i  korisnicima omogućava dijeljenje svojih poslovnih informacija sa drugim ljudima putem jednog klika, kao i  povezivanje i pohranu drugih loyalty kartica za lakše i brže korištenje istih.

Amber je digitalna platforma za elektronske i audio knjige na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku, ali i štampana izdanja. Omogućava izdavačima i autorima, kako novim tako i afirmiranim, da plasiraju svoje knjige, u elektronskom ili audio formatu. Besplatnom registracijom korisnici mogu kupiti knjige  i dodati ih u svoju e-biblioteku i uvijek ih čitati kroz aplikaciju, bilo gdje, bilo kad.

Orea bazar d.o.o. je razvila web platformu „Orea za online kupoprodaju ručno rađenih proizvoda iz BiH.