Together we create

START IT UP

powered by

Ako ste u procesu stvaranja poslovnih ideja, a koje su vezane za tehnološki napredna i inovativna rješenja iz oblasti smart okruženja, ovo je platforma za vas.

BH TechLab:
BH Telecomova platforma za startupe

 

BH TechLab je ICT startup platforma kreirana i podržana od strane BH Telecoma, s ciljem da kontinuirano prepoznaje, podržava i usmjerava poslovne ideje iz Bosne i Hercegovine koje kroz svoje inovativne poslovne modele, usluge ili proizvode imaju potencijal da prerastu u održive digitalne i tehnološki vođene biznise.

Kako bi pratili sve aktivnosti koje će raditi  platforma tokom cijele 2020. godine prijavite se OVDJE.

Pitate se kako?

Tako što BH TechLab nije jednokratni projekat, nego će tokom cijele godine provoditi aktivnosti koje će davati podršku razvoju startup ideja iz oblasti smart okruženja u cilju stvaranja digitalnog, pametnog društva.

Razvoj ideje

BH TechLab pruža veće benefite za razvoj Vaše poslovne ideje od bilo kojeg drugog startup programa u Bosni i Hercegovini i to kroz značajna novčana sredstva, komunikacijske kapacitete, mentorsku pomoć, promociju i marketing i posebne partnerske i strateške modele sa BH Telecomom.

O platformi

Odabir i nagrađivanje najboljih startup projekata iz oblasti smart okruženja, besplatne poslovne i tehničke edukacije, najveća tehnološka konferencija, mogućnost kooperacije sa BH Telecomom

Kako funkcioniše
BH TechLab platforma

Faza apliciranja

Da biste dobili priliku da BH TechLab podrži vaš startup, prvo što trebate uraditi jeste prijaviti se na Javni poziv, koji će Platforma objavljivati jednom godišnje.

Faza stručne evaluacije prijava

Stručna komisija,koja će ujedno biti i vaši mentori za razvoj ukoliko uđete među nagrađene projekte, analizirat će Vašu aplikaciju kroz bitne elemente.

*PAŽNJA: svi ovi kriterij koji se vrednuju podržani su kroz pitanja u aplikacionoj formi, zato budite pažljivi kada na njih odgovarate.

Faza predstavljanja najboljih projekata

Projekti koji budu najbolje ocijenjeni u prethodnoj fazi, bit će pozvani da  se lično predstave i dokažu Stručnoj komisiju da su, upravo oni ti čiji projekat zaslužuje da bude nagrađen. Projekati će se predstavljati u tri bitna aspekta:

  • Održivosti poslovnog modela
  • Tehničko rješenje
  • Kompetentnost tima

Faza odabira projekata koji će biti podržani 

Koliko najboljih projekata će dobiti priliku da bude podržano od strane BH TechLab platforme definisat će se u pravilima svakog objavljenog Javnog poziva.

Faza mentorske podrške razvoju – godinu dana

Nagrađeni projekti dobit će profesionalnu poslovnu i tehničku mentorsku podršku  za razvoj kroz stručni mentorski tim koji će im pomagati da njihovi start up-i brže rastu i približavaju se cilju da postanu partneri BH Telecoma.

Faza partnerstva sa BH Telecomom

Projekti koji tehnološki i tržišno budu kompatibilni sa portfolijem usluga BH Telecoma dobit će priliku za ulazak u partnerski program sa BH Telecomom čime će im se otvoriti prodajni i komunikacijski kanali BH Telecoma za brži rast biznisa.

Projekti koju budu kapitalno zahtjevni, a budu imali tržišni potencijal, dobit će priliku da budu evaluirani za dokapitalizaciju od strane BH Telecoma.

Šta sve obuhvata “Start IT UP” nagrada?

✓ Značajan iznos nepovratnih sredstava za dalji razvoj biznisa

✓ Besplatne telekomunikacijske usluge iz portfolija usluga BH Telecoma

✓ Korištenje tehnlološke labaratorije BH TechLab

✓ Stručno poslovno i tehničko mentorstvo

✓ PR i marketing promociju

✓ Mogućnost za partnerstvo sa BH Telecomom

Imate pitanja?

Popunite formu i kontaktiraćemo vas u najkraćem roku.

Newsletter

Prijavite se da bi vas obavještavali o svim novostima na BH TechLab platformi!